23 خرداد 1400 - 10:45 شناسه خبر: 14182 نسخه چاپی

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران مطرح کرد:

ایمنی غذایی نه تنها در حوزه سلامت بلکه در حوزه توسعه اقتصادی و تجاری اثر گذار است

ایمنی غذایی نه تنها در حوزه سلامت بلکه در حوزه توسعه اقتصادی و تجاری اثر گذار است دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران مطرح کرد:
بحث امنیت غذایی به تامین مواد اولیه غذایی مورد نیاز برمی‌گردد و بحث ایمنی مواد غذایی به این که ما بتوانیم مواد اولیه مطلوب و سالم را هم تهیه و تامین کنیم و هم آنها را تولید کنیم این بخشی از گفته‌های رشید عزیزپور است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران همایش دیجیتال روز جهانی ایمنی غذا امسال برای اولین‌بار توسط وزارت بهداشت، با مشارکت سازمان دارو و غذا، کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران و دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در حاشیه این همایش گفت: اگر بخواهیم دو واژه ایمنی غذا و امنیت غذایی را از هم تفکیک کنیم؛ بحث امنیت غذایی به تامین مواد اولیه غذایی مورد نیاز برمی‌گردد. در تفکیک وظایف بخش دولتی وزارت جهاد کشاورزی متولی اصلی ایمنی غذا است.

او افزود: بحث ایمنی مواد غذایی برمی‌گردد به اینکه ما بتوانیم مواد اولیه مطلوب و سالم را، هم تهیه و تامین کنیم و هم آن‌ها را تولید کنیم و در نهایت مصرف کننده با خیال آسوده استفاده کند. این تفکیک در وظایف وزارت بهداشت گنجانده شده و این وزارت‌خانه به نوعی متولی ایمنی غذای تولید شده و ایمنی مواد غذایی مورد مصرف اقشار جامعه است.

عزیزپور تصریح کرد: طبق آماری که وجود دارد؛ حدود 10 درصد از افراد جمعیت جهانی سالانه دچار مسمومیت ناشی از مواد آشامیدنی و مواد خوراکی آلوده می‌شوند؛ براساس این آمار نزدیک به 50 نفر از هر یک میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند و از این تعداد، 40 درصد متاسفانه کودکان زیر 5 سال هستند.

عزیزپور افزود: در ایران نیز آمار مسمومیت به همین تعداد است اما با تدابیر اندیشیده شده بحث مرگ و میر به نسبت متوسط جهانی عدد کمتری است.
او ادامه داد: انتقال مواد غذایی آلوده به جامعه می‌تواند آثار مختلفی را به جای بگذارد. مثل وجود بیماری‌هایی که منتقل می‌شود. گاه به بحث‌های سلامتی، اقتصادی، اجتماعی، تجاری و توریسم متوسل می‌شوند؛ گاه حتی عدم رضایت در افرادی که قصد دارند به کشورهای دیگری بروند و به واسطه اتفاقاتی که وجود دارد یا مشکلاتی که در این زمینه هست باعث می‌شود این مشکلات در آن منطقه هم به وجود بیاید.

عزیزپور تصریح کرد: سالانه حدود 95 میلیون دلار از ترنور مواد خوراکی جهان صرف هزینه‌های ناشی از اشتباهات، فرصت‌های از دست رفته یا هزینه‌های بیماری‌ها می‌شود؛ که این آمار تاسف‌بار است.
دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: ایمنی صنعت غذا نه فقط سلامتی به همراه دارد بلکه در حوزه‌های دیگر هم به خوبی می‌تواند به واسطه بحث ایمنی غذا اثر گذار باشد؛ برای مثال: در بحث سرزندگی و شادابی افرادی که در اجتماع زندگی می‌کنند؛ می‌تواند تاثیر گذار باشد، در حوزه تجارت نیز می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد. حتی در شهرت و آبروی یک کشور یا یک منطقه تاثیر گذار باشد و همچنین در بحث‌های توسعه اقتصادی هم می‌تواند اثرات مطلوبی را داشته باشد.

او بیان کرد: کارهای متفاوتی را می‌توان در این حوزه انجام داد؛ از مهم‌ترین آن‌ها آموزش و بهبود رفتار و تمرین‌های بهداشتی است که در فعالیت‌هایی که باید توسط نهادهای نظارتی و افراد ذی‌نفع چرخه تولید، توزیع صورت بگیرد با این آموزش و تمرین‌های مستمر بتوانیم موضوع نامطلوب را کاهش دهیم.
عزیزپور تاکید کرد: ما در کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور این آمادگی را داریم که به همراه وزارت بهداشت و سازمان‌های غذا و دارو، مثل گذشته در این حوزه فعالیت‌‌های تاثیرگذار داشته باشیم و بتوانیم غذایی سالم بر سفره‌های مردم کشورمان قرار دهیم.